onsdag 24 mars 2010

På med klubbkläderna :)


Imorgon drar jag på mig klubbkläderna och styr färden mot Skellefteå. Där ska SM-tävlingarna del II ska avgöras. Det blir alltså en stafett på fredag och 3-milen på söndag. Den senare av dom två tävlingarna kommer bli en riktig utmaning. Har aldrig åkt skate så långt förut, men jag är riktigt nyfiken på hur det kommer vara. Förmodligen kommer det göra riktigt ont och trött kommer jag också att bli, men det är sånt vi galna skidåkare gillar ;)
Det här kommer alltså bli mina sista tävlingar för den här säsongen. Känns väldigt tråkigt att jag måste vänta i åtta månader tills nästa tävling, men samtidigt är både kropp och knopp i behov av att ta det lite lugnare en period framöver innan träningen drar igång på allvar igen.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Till er som är nyfikna på hur jag tänker inför den kommande säsongen, angående om jag ska satsa på sprint eller distans, så kan jag säga att jag vill bli bättre på båda. Jag har än så länge inga planer på att specialisera mig på någonting, utan jag tror att jag i framtiden även kan göra fina resultat på längre distanser. Jag behöver bara lite mer tid. Uthållighet är något som dessutom bara blir viktigare och viktigare även inom sprint, eftersom det idag är många banor som är riktigt tuffa, långa och krävande. I vinter har jag ibland märkt att jag inte alls har orkat åka med samma tryck i åkningen i en semifinal, som i en kvartsfinal, när banorna har varit tuffa. Men det är förmodligen någonting som jag kommer klara av ännu bättre redan nästa år!

5 kommentarer:

Blogger Göran sa...

Jag var en av dom som undrade lite om dina tankar inför nästa säsong och jag är mer än nöjd över svaret : ) Precis som du undrar jag hur man skall klara av att vänta 8 månader till nästa lopp : ( Hoppas att du fortsätter att uppdatera din blogg även fortsättningsvis. Jag tror att vi är många som kommer att följa den noggrant, för du är en av dom absolut mest spännande åkarna/personligheterna i vårat fantastiska landslag. Grattis ännu en gång till en helt sanslös säsong.

24 mars 2010 kl. 19:02  
Blogger Magdalena sa...

Men oj, så glad jag blir! Tusen tack, dom orden värmer. Det är sånna som dig som gör det ännu roligare att uppdatera :-)

24 mars 2010 kl. 22:26  
Anonymous Anonym sa...

Lycka till på stafett och tremil magda!

24 mars 2010 kl. 23:42  
Anonymous Anonym sa...

Det är nog fler än du tror som kikar in på de svenska skidåkarnas olika hemsidor, din inräknad. Själv tycker jag att det är hur kul som helst att kunna följa vad ni gör och få lite mer inblick i hur ni ser på era egna insatser i tävlingarna osv men det är lika kul att läsa om träning och det som händer runt om. Så fortsätt att skriva nu under sommaren också även om det inte är några tävlingar på gång.

Grattis till din fina säsong och lycka till framöver!

Ps.
Träna inte ihjäl dig nu. "Våga vila!" (om det behövs.)

25 mars 2010 kl. 11:08  
Anonymous Anonym sa...

Grattis till Stafett Silvret!

26 mars 2010 kl. 18:29  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida